Yumurtalı Patates Salatası


Patates Salatası Tarifi

Patates salatası, kaynatılmış patatesten yapılan yemek. Patates ile birlikte değişik sebzelerden yapılabilir. Çoğunlukla kızartılmış ya da pişirilmiş et yemeklerinin, veya sandviçlerin yanında verilir. Dünyanın değişik ülkelerinde değişik şekillerde yapılmaktadır.

Gelelim Patates Salatasının nasıl yapıldığına, öncelikle gerekli malzemeleri temin edelim.

Gerekli Malzemeler:  (2 Kişiliktir. )

1-  4 adet Orta Boy patates
2-  2 adet Yumurta
3-  2 adet orta boy domates


İsteğe bağlı malzemeler
* 1 adet büyük boy Kuru soğan
* Yarım Demet Maydanoz
* Yarım Demet Nane
* Acı Biber
* Zeytinyağı

 


Yumurtalı Patates Salatasının Yapılışı

1.Adım: 
Patatesleri geniş bir tencereye koyun ve önceden kaynatılmış sıcak suyu üstüne dökün. Sıcak su miktarı patatesin üstünü örtecek kadar olsun.Fazla olmasındada fayda vardır.






Patates Haşlama ile ilgili Püf Noktalar

1- Düdüklüde patates kaç dakikada haşlanır?

Düdüklüde patates haşlarken önce tencerenize sıcak su koyun ve patatesleri ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Düdüklü tencerenin ayarını yükseğe getirdiğinizde patatesleriniz yaklaşık 10 dakikada haşlanacaktır. Kabuğunu soyduğunuz patatesler ise yaklaşık 6 dakikada haşlanmış olacaktır.


2- Tencerede patates kaç dakikada haşlanır?


Normal Tencerede patates haşlarken önce tencerenize sıcak su koyun ve patatesleri ekleyip tencerenin kapağını kapatınız. Ocağınızı yüksek ateşte açtığınızda patatesleriniz yaklaşık 20-25 dakikada haşlanacaktır. Kabuğunu soyduğunuz patatesler ise yaklaşık 15-20 dakikada haşlanmış olacaktır.

3 - Eğer patateslerin pişmesine yakın içerisine tuz eklerseniz patateslerin dağılmamasını sağlarsınız.

4-Patatesleri haşlarken pişirme suyuna bir kaşık sirke koyarsanız patatesleriniz hem lezzetli olur hem de patateslerin renginin sarı kalmasını sağlar.

5-Patates püresi yaparken içerisine tuz miktarı kadar toz şeker katarsanız patates püreniz hem kıvam hem de tat olarak daha iyi olacaktır.